Maalausvihje

Julkisivun maalaus

Aion maalata taloni tänä kesänä. Toivoisin vinkkejä ja neuvoja, joilla työ sujuisi helpommin ja mukavammin.

Maalarimestari vastaa: Suosittelen maalaamaan yhden sivun täysin valmiiksi kerrallaan. Näin valmis lopputulos on nopeammin nähtävissä ja ihasteltavissa ja kaikki pinnat ja kohdat tulevat varmasti maalattua. Jos haluat pitää taukoa maalauksesta, yhdestä kokonaan valmiista sivusta on hyötyä tässäkin tapauksessa. Työtä on helpompi jatkaa joskus myöhemmin. Toisena vinkkinä kehottaisin maalaamaan aina ylhäältä alaspäin. Lue lisää oheisista maalausoppaista ja pakkauksesta. Onnea matkaan!

Terassin öljyäminen

Kuinka saan parhaan lopputuloksen terassia öljytessäni?

Maalarimestari vastaa: Uuden painekyllästetyn puun tulisi antaa olla noin kaksi kuukautta ennen öljykäsittelyä. Jos terassi on vanhempi kuin yhden kauden tai se on öljytty jo joskus aiemmin, pinta on puhdistettava ennen öljyämistä. Levitä kuivalle pinnalle Landoran puuöljyä. Pyyhi ylimääräinen öljy pois, jotta puuhun ei jää tummia läiskiä. Lue lisää pakkauksesta. Onnea matkaan!

Aidan maalaus

Aion maalata aidan. Miten minun kannattaa edetä ja millaista maalia kannattaa käyttää?

Maalarimestari vastaa: Jos aita on uusi ja käsittelemätön, levitä ensin kerros Landoran pohjustusöljyä. Pohjusta erityisen huolellisesti kaikki päätypinnat. Odota yön yli ja levitä seuraavaksi kerros Landoran puupohjustetta. Anna pinnan kuivua noin vuorokauden ajan ja levitä lopuksi kaksi kerrosta Landoran öljymaalia. Jos aita on maalattu tai käsitelty jo aiemmin, pese maalattavat pinnat ensin julkisivujen maalipesulla. Raaputa pois irtoava aines ja levitä paljaille puupinnoille kerros Landoran pohjustusöljyä ja puupohjustetta (kuten edellä). Viimeistele levittämällä yksi tai kaksi kerrosta (aikaisemman maalikerroksen kunnosta riippuen) Landoran öljymaalia. Emme suosittele Landoran huvilamaalin käyttöä aitojen tai muiden pintojen maalaukseen, jos puun kaikki pinnat on tarkoitus peittää maalilla. Onnea matkaan!

+ Seinän ja sisäkaton maalaus

Katon maalaus

Aion maalata makuuhuoneen katon. Mitä minun kannattaa huomioida?

Maalarimestari vastaa: Riippuu siitä, onko katto täysin uusi vai kunnostuksen tarpeessa. Jos kyseessä on uusi kipsikatto, liitoskohdat sinetöidään lasikuitunauhalla ja silotetaan, jotta kattoon ei ilmaannu myöhemmin halkeamia. Jos katto on maalattu jo aiemmin, epätasaisuudet silotetaan seinätasoitteella ja tasoitetut pinnat hiotaan hiekkapaperilla. Saumaa kattokulmissa olevat halkeamat lateksimassalla ja anna massan kuivua. Maalaa katto käyttäen maalia reilusti vähintään kaksi kertaa Landoran kattomaalilla 03. Aloita maalaaminen huoneen valoisimmasta kohdasta. Maalaa koko ajan märkää märälle. Onnea matkaan!

Seinien maalaus

Haluan vaihtaa olohuoneen seinien väriä. Mikä maali minun kannattaa valita ja miten toimia?

Maalarimestari vastaa: Levitä lattialle suojapaperi ja suojaa listat maalarinteipillä. Poista seinistä rasva ja lika pesemällä ne maalipesulla. Tasoita mahdolliset reiät ja halkeamat seinätasoitteella ja anna kuivua. Hio tasoitetut pinnat lopuksi hiekkapaperilla. Levitä kaksi kerrosta Landoran seinämaalia 07 haluamassasi värissä. Onnea matkaan!